• Zážitkové učenie pre študentov našej školy v GOS Rožňava
          • Zážitkové učenie pre študentov našej školy v GOS Rožňava

            23. 2. 2024

            Zážitkové učenie je jedna z organizačných foriem vyučovania, ktoré sa snažíme využívať vo výchovno - vzdelávacom procese aj na našej škole. V študijnom odbore obchodný pracovník sme so žiačkami navštívili GOS v Rožňave a to dielne hrnčiarsku a tkáčsku.

            V hrnčiarskej dielni  žiaci najprv dostali informácie o histórii hrnčiarstva na Gemeri. Zoznámili sa s teoretickými  poznatkami procesu výroby keramiky. Po  teoretickej časti  sa študenti oboznámili s prácou s hlinou, vyskúšali si modelovanie z hliny, formovanie  a naučili sa hlinené výrobky zdobiť, používať engoby a glazúry. Na pamiatku si zhotovili hlinené predmety, ktoré im budú pripomínať toto zážitkové učenie.

            V tkáčskej dielni sme dostali odborný výklad ohľadne teoretickej a praktickej časti výrobe tkanín rôznymi technikami. Lektorka nás oboznámila  s poznatkami o tkaní a následne si žiaci  vyskúšali  jednoduché techniky tkania na krosnách, základné väzby. Okrem tkania sme sa oboznámili aj s technikou paličkovania, čipkovania.

            Ďakujeme lektorkám GOS pani Kseničovej a Čabrovej, ktoré  mali zážitkové učenie veľmi  dobre organizačne, metodicky pripravené. Takéto učenie má  pre žiakov význam pre nadobudnutie nových vedomostí, zručností.

          • Deň sv. Valentína

            20. 2. 2024

            Deň sv. Valentína sme sa rozhodli osláviť aj na našej škole. Žiaden žiak v stredu 14. februára neodišiel sklamaný. ŽŠR si pre svojich spolužiakov pripravila viacero aktivít : súťaž v riešení sudoku, výroba  valentínskeho plagátu a zhotovenie valentínskeho darčeka- pozdravu. Na konci súťaže si žiaci odniesli milé darčeky v podobe cukroviniek, knižky sudoku a USB kľúčov.

        • Deň otvorených dverí Regionálny úrad verejného zdravotníctva
          • Deň otvorených dverí Regionálny úrad verejného zdravotníctva

            7. 2. 2024

            Tento rok RÚVZ  v Rožňave  uskuťtočnil druhý ročník Dňa otvorených dverí pre verejnosť a študentov stredných škôl. Aj naši žiaci sa zúčastnili tejto akcie. Edukačné aktivity sa konali  na rôznych oddeleniach  ako napr. Oddelenie Hygieny a výživy, oddelenie epidemiológie, podpory zdravia ...Niektoré výchovno-vzdelávacie aktivity boli spojené s meraním krvného tlaku a s poradenstvom, pri niektorých aktivitách boli realizované aj biochemické vyšetrenia krvi (celkový cholesterol, glukóza.

            Zámerom  takýchto aktivít je zvyšovať záujem obyvateľov o vlastné zdravie, poznávanie zdravotných rizík a vlastnými silami predchádzať vzniku chronických neinfekčných chorôb, a to najmä srdcovo-cievnych chorôb látkovej premeny (obezita, cukrovka, poruchy a chorôb nádorových.

          • Stužková 4.A

            6. 2. 2024

            31.01.2024 sa v našej škole uskutočnila Polročná akadémia, ktorá sa začala slávnostným odovzdávaním maturitných stužiek. Študenti 4.A triedy odboru mechanik elektrotechnik a odboru obchodný pracovník boli dekorovaní zelenými stužkami, ktoré sú symbolom zelených maturitných stolov čiže maturitnej skúšky, ktorou sa končí štúdium v týchto 2 odboroch na našej škole.

            Akadémia pokračovala ešte zábavnými úlohami v rámci súťaže Trieda baví triedu. Najšikovnejší, najzábavnejší a najpohotovejší boli súťažiaci z II.A, druhé miesto získalo družstvo II.B a tretí boli súťažiaci z III.A. Ostatné družstvá sa umiestnili na 4. mieste Všetci súťažiaci získali sladké odmeny, s ktorými sa podelili so spolužiakmi.

            Akadémia bola ukončená triednickými hodinami, na ktorých sa vyhodnotila polročná práca študentov odovzdávaním polročných výpisov.

            Študentom sa podujatie páčilo a maturanti si uvedomili, že ich čaká „skúška dospelosti „ čiže o 4 mesiace končia štúdium na našej škole.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            5. 2. 2024

             

            7. 2. 2024

            POZÝVAME VÁS.........,

            na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ - DOD

            dňa 7.2.2024 od 8.30 hod do 14.30 hod

            v priestoroch SOŠ techniky a služieb, SNP 607, Dobšiná.

            V priestoroch sú dvere otvorené pre všetkých žiakov a rodičov, ktorí sa rozhodujú nad výberom povolania/strednej  školy a majú záujem o štúdium v študijných alebo učebných odboroch.

            Program:   1. Otvorené hodiny teoretického a praktického vyučovania /odborné učebne teoretického

                                  a praktického vyučovania/           

                               2. Turnaj v stolnom tenise„ žiaci SOŠ  verzus žiaci ZŠ„

            Pri výbere školy neváhaj....vyber si našu školu......

            PREČO?

            Príď a uvidíš !!!!

            BENEFITY: 

            zrekonštruované priestory, moderné učebne, telocvičňa, moderná posilňovňa, exkurzie, duálne vzdelávanie, ušetríš peniaze a čas, ľudskosť.....

            Keď sa chcete dozvedieť viacej o našej škole  klik na tento link:  Prezentacia_2023.ppsx