• Marec – mesiac knihy

            19. 4. 2023

            Pri tejto príležitosti členovia ŽŚR pripravili aktivity a jednou z nich bola aj návšteva mestskej knižnice v Dobšinej. Jej cieľom bolo vzbudiť záujem o literatúru a motivovať spolužiakov k čítaniu. Hneď na začiatku sme sa prešli po priestoroch knižnice a prezreli sme si knihy v regáloch. Pracovníčka knižnice nám vysvetlila, ako funguje  celý systém vypožičiavania kníh v knižnici a vysvetlila nám význam čítania kníh.

             

             

            ŽŠR

          • Svetový deň obezity každoročne pripadá na 4. marca.

            2. 4. 2023

            Tento rok sa celosvetová osvetová kampaň nesie v duchu témy

            Zmeňme perspektívu: Rozprávajme sa o obezite“.

            Keďže obezita patrí medzi komplexné ochorenia s vážnymi dopadmi na fungovanie tela, jej liečbu sa oplatí zveriť do rúk lekára - špecialistu. Ten posúdi významné faktory, ktoré sa u jednotlivca podieľali na vzniku obezity, a pomôže nastaviť primerané a udržateľné ciele.

            V súvislosti so Svetovým dňom obezity sa naša škola zapojila do kampane, ktorú organizuje RÚVZ v Rožňave a naša škola sa pripojila k tejto kampani  odbornou prednáškou pod vedením Bc. Ványovej Greškovej. V druhej prednáške sme sa venovali  Svetovému imunizačnému týždňu kde školiteľka  vysvetlila žiakom čo je HPV a aké sú možné prevencie proti tomuto vírusu,  vysvetlila nám ostatné  očkovania, aby žiaci pochopili význam  týchto vakcín a pre koho sú určené.