• Aký by mal byť ideálny učiteľ? Každý ho vidí inak...

            22. 4. 2022

             

                 Názor na osobnosť pedagóga z pohľadu žiaka sa mení aj v závislosti od veku žiaka. Napríklad za dobrého učiteľa žiaci pokladajú takého učiteľa, ktorý im v škole utvára príjemné, radostné prostredie, primerane prísny, má žiakov rád, stretáva sa s nimi aj mimo vyučovania, je spravodlivý ku všetkým žiakom, vie dobre a zaujímavo vysvetliť novú látku, spravodlivo a nie veľmi prísne známkuje, správa sa milo voči okoliu, rád si zažartuje, pritom je pokojný a trpezlivý.
            Zlý učiteľ je taký, ktorý na žiakov zvyšuje hlas, trestá ich, nespravodlivo a veľmi prísne známkuje,...

            V mesiaci marec sa žiaci našej školy v rámci plánu ŽŠR zapojili do aktivity: „ Najobľúbenejší učiteľ „- úvaha. Záujem nebol veľký, ale našlo sa zopár žiakov, ktorých práce sme vyhodnotili a dňa 13.04.2022 zároveň ocenili. Najlepšie práce sme ocenili knihou: Andrea Kašparová I.A, Michaela Hlaváčová II.A, Erika Gunárová III.A, a ostatných diárom a perom...

            Za účasť a tvorbu žiakom ďakujeme a dúfame, že sa do takýchto aktivít zapoja aj ostatní.

                                                                                                                                  ŽŠR

          • Vítanie jari

            5. 4. 2022

            Dňa 4.apríla 2022 sme prijali pozvanie od Centra voľného času na „Vítanie jari „, ktoré sa uskutočnilo na námestí baníkov v   Dobšinej o 10 hodine. Spolu aj s ostatnými školami a školskými zariadeniami sme spoločne skrášlili naše námestie jarnou a veľkonočnou výzdobou. Trošku zimou premrznutí sme sa pustili s elánom do toho a úsmev nám žiaril na tvári, že príchod jari je tu.