• Prerušenie prezenčného vyučovania.

            29. 11. 2021

            Z rozhodnutia RÚVZ v Rožňave, sa podľa § 24 ods. 1 písm. a), d) a e) zákona č. 355/2007 Z. z. v územnom obvode okresu Rožňava, z dôvodu šírenia ochorenia Covid-19, dňom 29.11.2021 až do odvolania zakazuje na našej škole prezenčné vyučovanie. 

            Z tohoto dôvodu oznamujem žiakom, rodičom že uvedeným dňom prechádzame na dištančné vyučovanie a škola  v celej svojej činnosti nastupuje do obmedzeného režimu. ŠTUDENTI, skontaktujte sa so svojimi triednymi učiteľmi, ktorí Vás usmernia v tom, ako bude dištančná výuka prebiehať.

          • OZNAM

            9. 9. 2021

            Organizácia vyučovania v týždni od 13.9. do 17.9.2021

            V súvislosti s návštevou svätého otca v Košiciach bude vyučovanie v týždni od 13.9.2021-17.9.2021 zabezpečené nasledovne:

            13.09.2021 - 14.09.2021  ( Pondelok - Utorok ) Riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje žiakom školy  riaditeľské voľno.

            15.9.2021 - ( Streda ) deň pracovného pokoja

            16.9.2021- 17.9.2021 -  ( Štvrtok - Piatok ) prezenčné vyučovanie.

             

             

             

             

          • Príhovor predsedu KSK

            2. 9. 2021

            Vážená pani riaditeľka, pán riaditeľ, vážení učitelia, milí žiaci,

            vitajte opäť v škole.Žiada sa mi povedať: cíťte sa tu ako doma, keďže viac ako polovicu minulého roka ste sa vzdelávali práve z vašej izby, obývačky či kuchyne.

            Preskakovať pandemické prekážky nie je jednoduché, ale máme z roka na rok lepšiu kondičku, čo poviete? Zatiaľ čo kľúčovým slovom minulého školského roka bolo „dištančné vzdelávanie“, tohtoročným sa stáva „očkovanie“. Som rád, že nebudeme musieť zatvárať školy celoplošne, a tak sa zvyšujú aj vaše šance na riadne vyučovanie v škole. Osud triedy, v ktorej sa vyskytne pozitívne testovaný žiak na COVID, bude po novom vo vašich rukách. Platiť tu bude jednoduchá matematika. Po očkovaní alebo prekonaní vírusu máte šancu na výučbu v laviciach. Neočkovaných, žiaľ, čaká karanténa.

            Milí školáci, pravdepodobne stojíte pred jedným z prvých „dospeláckych“ rozhodnutí, či sa dať alebo nedať zaočkovať. Verím, že túto zodpovednosť premeníte v správne rozhodnutie. Prajem si, aby ste sa rovnako „dospelácky“ a s rešpektom postavili aj k rozhodnutiu vašich spolužiakov o očkovaní. Všetkým nám ide o to isté – chceme ochrániť svoje zdravie a zároveň vrátiť život do starých koľají. Chodiť zas na festivaly, cestovať po svete a stretávať sa bez obmedzení.

            Milí zamestnanci našich škôl, veľmi si vážim, že si aj vy uvedomujete dôležitosť očkovania. V Košickom kraji sa vás zaočkovalo už 64 percent, čo je viac ako priemer v bežnej populácii. Ďakujem, že aj vám na očkovaní záleží. Váš postoj je najmä pri nástupe tretej vlny pandémie veľmi dôležitý.

             Predošlý školský rok ste zvládli hrdinsky. Klobúk dole pred vami všetkými – študentmi aj učiteľmi. Aby ste to mali tento rok veselšie, Košický samosprávny kraj pripravil súťaž pre všetkých maturantov pod názvom „Hviezdna stužková“. Tí, ktorí sa zapoja do súťaže o najzaočkovanejšiu triedu, budú môcť vyhrať súkromný koncert populárneho slovenského rapera s hviezdnym moderátorom a ďalšími hviezdnymi hosťami. Pre žiakov nematuritných ročníkov sme zase pripravili súťaž Voda nad zlato, vďaka ktorej môžu vyhrať skvelé ceny a zároveň pomôcť životnému prostrediu. Spoločnými silami sa nám tak podarí dosiahnuť, aby sme bolo zeleným krajom. V najbližších dňoch sa k vám dostanú podrobnejšie informácie o tom, ako sa do súťaží zapojiť.

            Pravdepodobne nás všetkých čaká ďalší školský rok, v ktorom nebude jednoduché čokoľvek plánovať. Prajem vám, aby ste všetky výzvy – plánované aj neplánované – preskakovali s optimizmom. A nám všetkým, aby sme o pandémii počúvali už len na hodinách dejepisu.

            Rastislav Trnka predseda Košického samosprávneho kraja

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            31. 8. 2021

             

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • OZNAM

            31. 5. 2021

            Riaditeľ Spojenej školy, Zimná 96, Dobšiná organizačnej zložky Stredná odborná škola techniky a služieb v zmysle § 66 ods. 7 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že na škole sa budú konať  prijímacie skúšky v 2. kole na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka v odboroch 2697 K mechanik elektrotechnik a 6442 K obchodný pracovník. Prijímacia skúška sa bude konať v treťom úplnom júnovom týždni v utorok 22. júna 2021.

          • OZNAM

            3. 5. 2021

            Rozhodnutie

             

            Riaditeľ školy, na základe Rozhodnutia o termínoch a organizácii internej časti maturitnej

            skúšky v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2020/2021 vydaného MŠVVaŠ SR zo

            dňa 22.03.2021 určuje skupiny príbuzných predmetov, ktorých známky sa započítavajú

            do hodnotenia  maturitného predmetu nasledovne:

             

            Predmet: Slovenský jazyk a literatúra

            Príbuzné predmety - 

             

            Predmet: Anglický jazyk

            Prábuzné predmety: Konverzácia v anglickom jazyku

             

            Predmet: Nemecký jazyk

            Príbuzné predmety: Konverzácia v nemeckom jazyku

             

            Predmet: Ruský jazyk

            Príbuzné predmety: Konverzácia v ruskom jazyku

             

            Hodnotenie predmetu sa získava ako aritmetický priemer známok z daného predmetu a predmetov z priradenej skupiny príbuzných predmetov, pričom do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky z 1., 2., 3. a 4. ročníka štúdia a polročné známky z 3. a 4. ročníka .

          • OZNAM

            19. 4. 2021

            Najnovšie informácie k obnoveniu prezenčného vyučovania. O podrobnostiach Vás budú informovať Vaši triedni učitelia. Tešíme sa na stretnutie v škole.

          • Nástup do školy

            9. 4. 2021

            Riaditeľstvo Spojenej školy Vám oznamuje, na základe rozhodnutia ministra ŠVVaŠ SR č. 2021/11929:1-A1810 zo dňa 8. apríla 2021 s účinnosťou od 12. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169 z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176 z 31. marca 2021, že od pondelka 12. 4. 2021 nastupujú končiace ročníkyštvrtáci študijných odborov ( mechanik elektrotechnik, obchodný pracovník ), tretiaci trojročných učebných odborov ( strojný mechanik, hostinsý-hostinská ) a druháci dvojročných učebných odborov ( strojárska výroba, praktická žena )  na prezenčné vyučovanie.

             

            Ostatné triedy budú mať vyučovanie zatiaľ dištančnou formou, neskôr sa rozhodne o malých skupinách, ktoré budú chodiť na prezenčné vyučovanie.

             

          • OZNAM

            24. 2. 2021

            Rozhodnutie riaditeľa

             

             

            Rozhodnutím ministra z 5. februára 2021 s účinnosťou od 8. februára 2021 sa umožňuje obnoviť prezenčnú formu vzdelávania stredným školám pre končiace ročníky, a to za predpokladu, ak to prevádzkové podmienky umožňujú.

            V súlade s Rozhodnutím Ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č. 2021/10079:1-A1810 zo dňa 05. 02. 2021 a pokynom predsedu Košického samosprávneho kraja č. 5/2021 zo dňa 02. 03. 2021, týmto po zvážení prevádzkových podmienok pri zabezpečovaní prezenčnej formy výučby, odo dňa 03. 03. 2021 ostáva školské vyučovanie mimoriadne prerušené a vzdelávanie je  naďalej zabezpečované dištančnou formou, a to do odvolania.

            Opätovne pripomíname žiakom, rodičom a zákonným zástupcom žiakov, aby urobili všetko pre to, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu respiračných ochorení a koronavírusu a aby sme sa čo najskôr v zdraví mohli spoločne vrátiť do lavíc a k prezenčnej forme vyučovania.

            O ukončení dištančnej formy vzdelávania Vás budeme včas informovať prostredníctvom Edupage a stránky školy.

             

            Vopred Vám veľmi pekne ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

             

                                                                                                              Mgr. Ondrej Dovalovský

                                                                riaditeľ školy

          • Oznam pre záujemcov o štúdium

            18. 2. 2021

            Milí žiaci základných škôl,

            uvažujete, kam po skončení základnej školy ?

            Je najvyšší čas, aby ste sa rozhodli a zvolili si strednú školu podľa toho, čo vás baví a zaujíma.

            Volíte si svoju budúcnosť, svoju profesiu, pracovné smerovanie, oblasť pracovného života.

            Pozrite si túto prezentáciu !!!

            Sme škola, ktorá poskytuje vzdelanie pre oblasť techniky a služieb, sme škola pre prax.

            Zapojili sme sa do duálneho vzdelávania.

            Naši študenti – absolventi študijných a učebných odborov nájdu uplatnenie na trhu práce.

            Benefitom je aj krúžková činnosť, ktorá poskytuje športové a umelecké vyžitie!


            Neváhajte, príďte medzi nás, podajte si prihlášky, radi vás spoznáme ako študentov 1. ročníkov.

            Prezentacia

            Brožúrka

          • OZNAM

            4. 2. 2021

            Vážení rodičia, milí kolegovia, žiaci!

            Stredná odborná škola techniky a služieb v Dobšinej v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja bude aj po 8. februári pokračovať v dištančnej forme štúdia. Dôvodom tohto rozhodnutia je zlá pandemická situácia v okrese Rožňava. Košický samosprávny kraj otvorí svoje stredné školy najskôr po jarných prázdninách, teda 1. marca. Závisieť to bude od aktuálnej pandemickej situácie v jednotlivých okresoch.

            Ostaňme všetci zdraví!

             

            Mgr. Ondrej Dovalovský 

            riaditeľ školy

          • Oznam

            6. 1. 2021

            Riaditeľstvo Spojenej školy oznamuje, od 11. 1. 2021 pokračuje v dištančnej forme výučby až do 22. 1. 2021.

          • Oznam

            6. 1. 2021

            Riaditeľstvo Spojenej školy oznamuje, že prevádzka Tri ruže bude od 11.1.2021 (pondelok) otvorená.  Výdaj stravy je cez výdajné okienko.